top of page
studio pluizig _ Lara _ duinen 2.JPG

Hi!

MIJN NAAM IS LARA

Altijd en overal knutselen, tekenen, schilderen, kunstwerkjes maken, leren breien en dit weer verleerd. Als iemand naar mijn lievelingsvak op de basisschool vroeg, was mijn antwoord steevast ‘knutselen!’. Tot op de dag van vandaag begrijp ik dan ook niet waarom ik na de middelbare school niet heb gekozen voor een creatieve richting, maar voor de zorg en later de evenementenbranche. Misschien omdat ik het toch als een hobby ben blijven zien en nooit heb gedacht dat ik met mijn creaties de wereld kon veroveren.

Ik durf mijzelf ondertussen wel een autodidact te noemen. De wereld ontdekken naar mijn eigen interesses (en dit zijn er een hoop) en op mijn eigen tempo. Zo heb ik lange tijd gefotografeerd en geschreven voor verschillende websites naast mijn ‘echte’ werk als marketeer en in e-commerce.

En toen: de pandemie. Het woord kunnen we allemaal niet meer horen, maar het heeft mij enorm veel gebracht. Allereerst de rust die heerste. Als introvert persoon bleek dit een geweldige uitkomst. Thuiswerken was minder gezellig, maar man, wat kon ik ineens een werk verzetten! Al die tijd moest ingevuld worden en toen een vriendin zwanger werd, vroeg zij of ik haar geboortekaartje wilde maken. Wat een vertrouwen, want ik had mij nog helemaal niet bewezen in het illustreren of ontwerpen. Deze opdracht heeft een vuurtje aangewakkerd die niet veel later de naam pluizig amsterdam kreeg. Ondertussen is dit omgedoopt tot studio pluizig.

Nu zijn we even verder, heb ik een kaartenlijn die in de eerste fysieke winkels liggen (bij TIESJURT in Haarlem en Blitskikker in Amsterdam), heb ik al verschillende portretten op maat mogen maken en zijn er zelfs al wat kindjes op de wereld waarvan in het geboortekaartje heb mogen maken! Uiteraard ook die van mijzelf! Het blijft iets super bijzonders om zo bij mensen hun wereld in te komen.

Naast al deze studio pluizig gerelateerde zaken ben ik super gelukkig met mijn vriend Joris en delen wij ons huisje in Amsterdam met onze parel, Pomme (uiteraard het liefste meisje op de wereld), Pim, een pluizige kat met drie pootjes en Oscar onze Labradoodle. Ik ben gék op het bos en zou er het liefst middenin wonen, maar ook in Amsterdam met al haar mooie grachten en fijne straatjes voel ik mij helemaal thuis. Die droom om ooit op een woonboerderij of in een bos te wonen staat wel heel hoog bovenaan de bucketlist! 

Mijn missie is om met mijn illustraties, kaarten en portretten de wereld een klein stukje beter en liever te maken, want dat kunnen we allemaal wel gebruiken. Toch?

 

Liefs,

Lara

bottom of page